Saltar als continguts principals.

Què és l’arbitratge?

L’arbitratge és un sistema de alternatiu al procediment que es segueix als tribunals de justícia, per resoldre els conflictes de forma pacífica mitjançant la intervenció d’un tercer neutral anomenat àrbitre que resol la controvèrsia a través d’un laude (vinculant i equivalent a una sentència del jutge) sense necessitat d’acudir als tribunals de justícia.

Els beneficis principals:

L'arbitratge és privat

Els procediments arbitrals inclouen audiències orals que no són obertes al públic. Les parts i els àrbitres estan generalment obligats a respectar estrictes normes de confidencialitat. Per tant, secrets empresarials i informació reservada poden ser protegides del públic, mitjans de comunicació i/o competidors del mercat.

Els àrbitres són experts

Les parts poden lliurement triar els seus àrbitres sempre i quan ells siguin imparcials i independents. Poden triar àrbitres de diverses nacionalitats i camps professionals. Això garanteix l'experiència professional i personal dels qui decidiran la disputa.

Els laudes arbitrals són executables

Els laudes arbitrals poden ser executats a l'estranger. En molts països, es pot aconseguir el compliment de laudes arbitrals de manera més fàcil que el de sentències judicials. Això a causa de l'existència de la Convenció de Nova York sobre el Reconeixement i l'Execució de Sentències arbitrals Estrangeres de 1958.

L'arbitratge pot estalviar temps i diners

Procediments fets a la mesura i l'absència d'apel·lació i/o de procediments de revisió fan possible que els procediments arbitrals siguin finalitzats dins d'un període relativament curt de temps. A més poden estalviar-se costos ja sigui escollint un idioma i/o seu apropiada, el que evita costos innecessaris en traduccions i/o viatges.


<< Torna enrere

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..