Utilitzem cookies pròpies i/o de tercers per fer l'anàlisi de la navegació dels usuaris de la nostra web. Més informació.
Més de 2.000 professionals participaran en les sessions sobre el futur de l'advocacia al XIII Congrés Nacional
01/03/2023Tarragona, 01/03/2023.- Més de 2.000 professionals participaran en les diferents sessions del XIII Congrés de l'Advocacia Espanyola, que se celebrarà del 3 al 5 de maig en el Centre de Convencions de Port Aventura, a la província de Tarragona. S'estima que la celebració del congrés generarà una despesa superior al milió i mig d'euros en el propi recinte i en les poblacions més pròximes.
Així ho ha exposat avui la presidenta de l'Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, durant la presentació del congrés realitzada en tres actes al llarg del dia en les seus dels Col·legis de Tarragona, Reus i Tortosa. “Volem tractar els temes que preocupen l'advocacia . I per això l'important és que els companys i companyes participin i hi hagi il·lusió per acudir”, va afirmar. “A més de l'excel·lència en la prestació dels serveis, el congrés estarà centrat en torn a la cultura de l'acord -va prosseguir-, tan actual i imprescindible per a la societat espanyola”.
Durant la presentació a la seu de l'ICAT, la presidenta del CGAE i la degana del Col·legi Estela Martín, han presentat el Congrés i els seus continguts als col·legiats de la demarcació tarragonina, que inclou les àrees de Tarragona, Valls i El Vendrell. Ambdues han animat als advocats d'aquest col·legi a
implicar en les comunicacions per a enriquir els continguts de l'esdeveniment i aconseguir que sigui més participatiu.
La degana del ICAT ha destacat que “el Congrés sigui fruit de la col·laboració entre els tres col·legis de la província”. Estela Martín subratlla que “és una oportunitat perquè els congressistes coneguin la nostra zona” i ha assegurat que l'esdeveniment tindrà “un gran impacte econòmic per a la nostra zona, ja que les advocades i advocats que participaran tenen interès en la nostra oferta turística, cultural i gastronòmica”.
El Congrés, s'articularà entorn de quatre grans eixos temàtics, cadascun dels quals serà liderat per un jurista de prestigi. L'advocat Jesús Remón és l'autor de la ponència sobre exercici dels drets i llibertats avui, mentre que el magistrat José Ramón Chaves és el responsable de definir les línies mestres del text que orientarà els debats sobre la deontologia. L'ex ministre de Justícia Francisco Caamaño serà el responsable de la ponència on es debatrà sobre la intermediació i els nous models de negoci en la professió. I finalment, la catedràtica Maria Emilia Casas s'encarregarà de com dissenyar l'especialització i la formació contínua.
Tots els col·legiats tenen l'oportunitat d'intervenir i contribuir amb la seva proposta al debat sobre el futur de la professió. Per a això és necessari presentar prèviament una proposta de comunicació sobre un d'aquests eixos temàtics o ponències deliberatives. Avui s'ha obert el termini per a presentar comunicacions, oferint esmenes que complementin les ponències, obrint noves perspectives.
A més, de manera paral·lela hi haurà sis itineraris formatius en els quals s'oferiran fins a 60 conferències formatives sobre els temes de major actualitat i interès per a l'exercici quotidià dels professionals en els seus despatxos. S'abordaran temes jurídics, però també un altre d'índole complementària com el màrqueting o les eines tecnològiques que ajuden a millorar la productivitat i la qualitat del servei.
L'excel·lència professional és precisament la referència del conjunt del congrés com a objectiu irrenunciable de la professió. “Junts cap a l'excel·lència”, el lema del Congrés, defineix perfectament la idea que els professionals han de treballar amb afany per a fer de la seva labor un servei que garanteixi la màxima qualitat.