Resum sessió formativa sobre el SOJ              

 

Circular 11/2021
01 de juny de 2021

 

Benvolguts/-des,

El passat dijous dia 27 de maig es va celebrar la tercera sessió informativa del TOAD, en aquest cas sobre l'inici de la petició d'advocat d'ofici al SOJ.

Tot seguit us fem un resum dels dubtes més freqüents que ens vau plantejar:

- En el cas del judicis verbals/monitoris inferiors a 2000€, si el demandant té assistència lletrada, el ciutadà demandat tot i no ser preceptiu, pot comparèixer davant del jutjat coneixedor del procediment i demanar advocat i procurador per tal de garantir la igualtat de les parts (art 6.3 LlJG).
- El mateix succeeix en els judicis de delictes lleus, si una de les parts té assistència lletrada, l'altra part pot demanar advocat i procurador al jutjat coneixedor del procediment (art 6.3 LlJG).
- En el cas de les execucions hipotecàries, cal tenir en compte si el ciutadà al que orientem és el demandat o és un tercer ocupant.
- En qualsevol tipus de procediment civil, matrimonial, penal, laboral o contenciós administratiu, cal  tenir en compte el tribunal competent.
- Les víctimes de qualsevol delicte (robatori, agressió, agressió sexual....) poden demanar advocat d'ofici per constituir-se en acusació particular si acrediten la insuficiència de recursos.
- En l'àmbit contenciós administratiu cal tenir en compte si el ciutadà ha esgotat la via administrativa prèvia o la reclamació prèvia de responsabilitat patrimonial.

Per si és del vostre interès, us fem arribar la documentació de la sessió que podeu consultar a l'enllaç adjunt.

Esperem que tota aquesta informació us resulti d’utilitat. Per a qualsevol dubte o consulta podeu contactar-nos per c/e a torn@icatarragona.com .

Rebeu una cordial salutació,

La Junta de Govern

 

Contactar [+]

  • C/ Enric d'Ossó núm. 1, 2n
  • 43005 - Tarragona
  • Tel: +34 977212360
  • Fax: +34 977240650
  • secretaria@icatarragona.com
  • www.icatarragona.com
Facebook Twitter Linkedn Instagram