Saltar als continguts principals.

Servei lingüístic

La Comissió de Llengua Catalana de l'ICAT forma part de la Comissió de la Llengua Catalana del Consell de l'Advocacia Catalana i el seu coordinador és la Sra. Estela Martín Urbano, secretària de la Junta de Govern. Aquesta comissió, que es reuneix mensualment, la presideix un degà i està constituïda per un advocat/da designat per cada col·legi d’advocats de Catalunya i dues persones designades pels col·legis d’advocats de les Illes Balears i de Perpinyà.

Els objectius de la comissió del Consell són:

  • Treballar per aconseguir la normalitat de l’ús del català en l’àmbit jurídic.
  • Sensibilitzar tots els professionals del dret perquè utilitzin la seva pròpia llengua en l’exercici professional.
  • Dotar els advocats i advocades d’eines i recursos que els puguin facilitar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit jurídic.

L'ICAT comparteix aquests principis i amb vocació simplificar i fer accessible l'ús de la llengua entre el col·lectiu, hem creat aquest espai web dotant-lo d'una selecció de recursos, elaborats per diferents organismes, i que esperem us siguin d'utilitat en la vostra tasca professional.

Per a qualsevol dubte o suggeriment podeu adreçar-vos al Col·legi a través de l'adreça de correu electrònic biblio@icatarragona.com

 

Traductors:

Traductor automàtic del CICAC i la Generalitat de Catalunya. Permet traduir del castellà al català i viceversa. L’accés està restringit als advocats col·legiats de Catalunya i cal tenir la targeta ACA per accedir-hi. Si no la teniu sol·liciteu-la al Col·legi al c/e biblio@icatarragona.com.

 

Vídeo informatiu sobre recursos lingüístics

 

 

 

 

Consultes Lingüístiques:

Cercador d'informació lingüística, amb traducció de català i castellà i viceversa, diccionari, verbs conjugats i accés gratuït a un servei d'atenció personalitzada mitjançant formulari web.

 

 

Servei de consultes lingüístiques del Consell de l'Advocacia Catalana. Atenció personalitzada de consultes gratuït a través de l’adreça electrònica serveilinguistic@cicac.cat.

 

 

 

Servei de correccions lingüístiques del Consell de l'Advocacia Catalana. Servei de correcció personalitzada de textos en llengua catalana totalment gratuït.

 

 

 

Legislació en català:

El Portal Jurídic de Catalunya ofereix el dret vigent a Catalunya i un seguit de serveis d’informació que en faciliten la consulta.

 

 

 

Formularis:

Formularis jurídics en català de Tirant lo Blanch i vLex . L'accés és mitjançant la zona privada de la web col·legial www.icatarragona.com.

 

 

 

Vocabularis i Diccionaris Jurídics:

Permet fer cerques del castellà al català i del català al castellà de termes jurídics i administratius. S'hi poden trobar termes i expressions jurídiques i administratives d'abast més general. 

 

 

Manual de l'IEC que conté criteris lingüístics, fraseologia i terminologia jurídica amb una llista d'equivalències del castellà al català.

 

 

 

Diccionari Jurídic Català.

 

 

 

Recull de diccionaris i vocabularis de diferents matèries (civil, penal, administratiu, constitucional, etc.) elaborats per diferents institucions.

 

 

Nou portal que reuneix tots els serveis lingüístics de l’àmbit jurídic (el del Parlament de Catalunya, Justícia, CICAC, Notaris, etc.) i ofereix comentaris i un cercador de terminologia jurídica que poden ser útils als advocats.

 

Butlletins lingüístics:

Saps què? Butlletí del Servei Lingüístic de l’Àmbit Judicial. Ofereix apunts lingüístics que tracten diferents aspectes concrets de la llengua general i del llenguatge jurídic, especialment problemàtics, que s’expliquen d’una manera senzilla i amb un to informal, a través d’un personatge que és qui presenta els temes i dóna unitat al conjunt.

 

 

Creat pel Consell de l'Advocacia Catalana per donar a conèixer, per mitjà de la publicació d’articles breus i entenedors, els aspectes lèxics i gramaticals que solen generar més errors en la redacció de documents jurídics i administratius, així com les etimologies més curioses dels termes jurídics.

 

 

 

 

Butlletí del servei lingüístic del CICAC El butlletí electrònic de notícies de la Comissió de Llengua informa mensualment sobre les principals novetats del català jurídic i de la llengua catalana en general. Fa un recull de les notícies més destacades que han succeït al llarg del mes anterior i dóna a conèixer, entre altres, la publicació de nous recursos lingüístics i la programació de congressos i jornades sobre temes lingüístics i sociolingüístics.

 

 

 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..