Saltar als continguts principals.

Comunicat Comissió Deontologia COVID 19

07/04/2020

Davant la situació tan excepcional i difícil com la d’aquests moments, en què la nostra societat viu colpida cruelment per una pandèmia, situació que malauradament es perllonga en el temps, es fa necessari més que mai recordar a les nostres col·legiades i als nostres col·legiats el contingut de l’article 36.2 d) de la Normativa de l’Advocacia Catalana, en la mateixa línia d’allò que estableix l’article 25.2 del Estatuto General de la Abogacía Española i l’article 6 del Código Deontológico de la Abogacía Española, que qualifica d´il·lícita:

“La publicitat adreçada a les víctimes directes o indirectes de catàstrofes, calamitats públiques o altres successos que hagin produït un nombre elevat de víctimes que poden constituir delicte, per oferir-los els seus serveis professionals fins que no hagin transcorregut 45 dies des del fet, així com l'adreçada a persones implicades en processos judicials o de naturalesa anàloga. Aquestes prohibicions queden sense efecte en cas que la prestació d'aquests serveis professionals hagi estat sol·licitada expressament per la víctima.”

L’ICAT, en l’exercici de les facultats disciplinàries que li atorga la legislació vigent, preservarà, amb tot el rigor i la gelosia, la bona pràctica professional a través de la seva Comissió de Deontologia. De la mateixa manera, durà a terme totes aquelles accions que corresponguin davant d’actuacions que no s’ajustin a les normes deontològiques atès el fet que les infraccions en matèria de publicitat i lliure competència poden ser qualificades com a molt greus.

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..