Saltar als continguts principals.

Informació sobre les mesures per a la prestació de l'assistència lletrada a les comissaries

17/03/2020

El passat dia 15 de març el nostre degà i president del CICAC va enviar comunicació al conseller Buch amb les demandes dels 14 col·legis d’advocats de Catalunya davant la situació d’emergència decretada i les dificultats per dur a terme la nostra tasca de defensa dels drets dels ciutadans. Entre d’altres peticions es va demanar garantir les condicions sanitàries dels advocats i advocades durant l’assistència a comissaries facilitant guants i mascaretes als lletrats i lletrades i, si això no fos possible, que el servei d’assistència es prestés telefònicament des de la mateixa comissaria amb garantia de privacitat de les converses que es puguin dur a terme. 

Les demandes del nostre col·lectiu han estat ateses i s’han comunicat aquestes instruccions a totes les comissaries de Catalunya. 

L’assistència lletrada i lectura de drets, així com la declaració o entrevista amb el detingut es farà mitjançant el sistema de mans lliures per evitar o minimitzar el contacte amb el detingut o detinguda i es podrà tenir contacte visual amb el justiciable mitjançant les càmeres de seguretat. En el cas de presa de declaració a investigats/des, es farà amb dependències prou àmplies per mantenir la distància de seguretat.

En cas que es demani al lletrat o lletrada justificació de la seva estada al carrer o el seu trànsit des de la seva llar al lloc d’assistència, només caldrà mostrar l’àrea personal del lletrat/da de la web de l’ICAT on consta que està de guàrdia; o el carnet de lletrat/da, quedant així acreditat que té dret a circular. No serà necessària cap altra documentació.

Agraïm un altre cop la vostra paciència i dedicació i us mantindrem informats de qualsevol novetat relacionada amb la nostra feina.

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..