Saltar als continguts principals.

L’ICAT celebra la imposició de noves togues, l’acte central de la festa col·legial de Sant Raimon de Penyafort

24/05/2019

Onze nous col·legiats i col·legiades de l’ICAT han rebut aquesta tarda les togues que simbòlicament els donen la benvinguda a la professió de l’advocacia i llum verda oficial per començar a exercir-la. En l’acte, l’esdeveniment central de la festa col·legial de Sant Raimon de Penyafort, també s’han lliurat les distincions d’argent als setze companys i companyes que han complert 25 anys d’exercici professional continuat en l’àmbit de l’ICAT i al col·legiat Jorge Nolla, que compleix 50 anys de servei.

 

En el torn de parlaments, el portaveu dels jurants, Carlos Iván Rodríguez, ha instat a les autoritats a lluitar contra la precarietat laboral i implementar mesures que facilitin l’accés al mercat de treball. El representant dels advocats que compleixen 25 anys d’exercici professional a la demarcació de l’ICAT, Javier Gutiérrez, ha recomanat als nous col·legiats a “guanyar-se la confiança dels clients, de l’altra part i de tots els actors del sistema judicial”. Gutiérrez ha aprofitat també per reivindicar a la Generalitat que faci realitat l’esperada Ciutat de la Justícia de Tarragona.

El secretari de la Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia, Joan Domènec Abad, en representació de la Generalitat, ha defensat el torn d’ofici com “un servei públic fonamental” i ha manifestat el compromís de la Generalitat per “defensar-lo i ampliar-lo”.  També ha reclamat les “transferències pendents de l’Estat per fer realitat les infraestructures que necessita l’Administració de justícia”.

Per la seva banda, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig, ha aconsellat a les persones que s’inicien en la professió de l’advocacia a “no buscar la raó, sinó la veritat i la justícia” i els ha recordat que “els drets no són negociables i vosaltres hi sou per a defensar-los”. Puig ha aprofitat el seu parlament per reiterar que el nombre de jutges a Catalunya va retrocedir el 2018 un 6% respecte l’any anterior, un fet que “fa que els expedients s’acumulin i la justícia s’alenteixi”.

L’acte l’ha tancat el degà de l’ICAT, Manel Albiac, que després de donar la benvinguda als nous companys i reconèixer la trajectòria dels advocats distingits, ha centrat la seva intervenció en els canvis continus a la societat actual que afecten també la professió de l’advocacia. Segons Albiac, a la professió “li queden uns deu anys tal i com la coneixem, amb fenòmens com el ‘big data’ o l’anàlisi predictiu”.  El degà de l’ICAT creu que “la digitalització de la justícia és imparable i ho transformarà tot” i ha posat en valor l’aposta continuada de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona per digitalitzar els seus serveis amb la voluntat de facilitar l’exercici de la professió.

 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..