Saltar als continguts principals.

Inaugurat el congrés homenatge al jurista Manuel Miranda que organitzen l’ICAT i la URV

13/05/2019

Aquest matí ha quedat inaugurat a la sala d’actes de l’Il•lustre Col•legi de l’Advocacia de Tarragona el congrés homenatge al reconegut jurista Manuel Miranda, tortosí de naixement i molt vinculat a Tarragona, que va traspassar el mes d’agost de 2018. Miranda va ser fiscal de l’Audiència Provincial de Tarragona i va impartir com a docent a la Universitat Rovira i Virgili, per posteriorment exercir de fiscal del Tribunal Constitucional des de 2007 i fins la seva mort. 

 

El congrés, que durarà fins demà dimarts al vespre, es dedica a la prova en el procediment penal, una temàtica en la que els diversos estudis que va elaborar Manuel Miranda són un referent per als operadors jurídics. A aquest congrés d’homenatge hi prenen part una vintena de destacats ponents, entre els que hi ha magistrats del Tribunal Suprem i de l’Audiència Nacional, entre d’altres experts del sistema judicial, l’advocacia i el món acadèmic. 

En l’acte d’inauguració s’ha destacat la gran dimensió humana i professional de Manuel Miranda. El degà de l’ICAT, Manel Albiac, ha recordat Miranda com “un professional excepcional amb una ment privilegiada” i ha destacat que “pel seu tarannà calia que aquest homenatge tingués l’elevat contingut que té”. Per la seva banda, Antoni Pigrau, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, ha incidit en què “el tema triat té tot el sentit, perquè era al que ell va dedicar bona part de la seva tasca investigadora, i al que va dedicar la seva tesi doctoral”. L’actual fiscal en cap de l’Audiència de Tarragona, Xavier Jou, ha descrit Miranda com una persona “afable i rigorosa”, amb una personalitat “molt sòlida” que en l’exercici de les seves funcions va aportar “una gran credibilitat al sistema judicial per la pulcritud dels seus dictàmens”. El president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, també ha elogiat la “impecable trajectòria professional” de Miranda i ha titllat el congrés com a “intel•lectualment molt productiu i humanament estimulant”. El director del Congrés, Frederic Adan, del Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, ha destacat que “el Congrés ha batut el rècord d’inscripcions, el que és una prova de l’estima que suscita Manuel Miranda i de la qualitat dels continguts de les sessions”. 

Manuel Miranda va ser un jurista molt compromès amb els drets i les llibertats de les persones. Va ingressar a la carrera el 1989 i des de 2007 fins a la seva mort va exercir de fiscal al Tribunal Constitucional. Des de l'any 1995 i fins al 2001 va ser professor de l'Àrea de Dret Processal, del Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. Miranda es va doctorar el 1995 a la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la valoració de la prova en el procés penal. El dret processal penal en general, la presumpció d'innocència i la prova suficient per destruir-la van ser els eixos sobre els quals va girar la seva activitat investigadora.

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..