Saltar als continguts principals.

El Consell de l’Advocacia Catalana demana una reflexió sobre la presó provisional després de la sentència absolutòria del cas Sandro Rosell

26/04/2019

Davant la sentència que avui ha fet pública l’Audiència Nacional i en la qual s’ha dictat l’absolució de tots els acusats en el judici del cas Sandro Rosell, el Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis de l’Advocacia catalans, manifesta la necessitat de fer una reflexió serena i rigorosa sobre l’ús de mesures referides a la llibertat de les persones. En aquest sentit, entenem la presó provisional com una mesura excepcional aplicable només en situacions especials i per això defensem la necessitat de crear la figura del Jutge de garanties que, entre altres facultats, controli l’aplicació d’aquest tipus de mesures.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera important remarcar el fet que el tribunal hagi tingut present en el cas Sandro Rosell el principi “in dubio pro reo”, perquè davant la manca de proves no es pot dictar una sentència condemnatòria. Aquest principi bàsic de la tutela judicial efectiva té una transcendència especial en aquest cas pel fet que, en el seu moment, es van prendre mesures provisionals relatives a la llibertat d’algunes persones i aquestes mesures ja van ser aixecades pel mateix tribunal, no deixant-se influir per aquest fet.

Des del Consell de l’Advocacia Catalana felicitem als advocats de la defensa que han intervingut en aquest cas, tot demostrant la capital importància que té l’exercici del dret de defensa en un Estat de Dret.

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..