Saltar als continguts principals.

Més de 18.000 demandes presentades entre gener i octubre d’aquest any als quatre únics jutjats especialitzats a Catalunya en clàusules terra

05/11/2018

Els pitjors pronòstics augurats pel Consell de l’Advocacia Catalana s’han complert: les demandes presentades als quatre jutjats únics a tot Catalunya habilitats expressament per resoldre reclamacions sobre clàusules hipotecàries abusives col·lapsen ja aquest jutjats, que es van posar en marxa el juny del 2017 arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va deixar sense efecte les clàusules terra. Si a Barcelona el jutjat habilitat exclusivament per a la matèria ja ha hagut de suspendre part dels assenyalaments, a Lleida s’està donant cita per a finals de 2019, mentre que a Tarragona i Girona s’està citant a l’acte d’audiència prèvia per entre març i abril de 2019. El percentatge d’assumptes pendents de sentència, (taxa de pendència) a finals de juliol de 2018, se situava en un 81,60%, mentre que l’índex de resolució era només d’un 18,40%. Això vol dir que, a Catalunya, amb prou feines dos de cada deu demandants per clàusules terra han vist resolta la seva reclamació als jutjats.  

En relació a la creació de jutjats únics en clàusules sol, el CGAE ja va presentar el 25 de maig de 2017 un recurs davant el Tribunal Suprem que, segons ha comunicat el mateix tribunal en una nota informativa del passat divendres dia 2 de novembre, ha estat desestimat.

Davant d'aquest escenari, el Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, demanarà formalment al Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) que deixi sense efecte el seu Pla sobre els jutjats únics provincials per resoldre les demandes per clàusules terra i altres reclamacions per despeses financeres derivades de la formalització d’hipoteques. També sol·licitarà al Ministeri de Justícia que informi negativament davant una eventual pròrroga d’aquest Pla, tenint en compte la seva ineficàcia i els greus perjudicis que està provocant als afectats.

Podeu consultar el text de la notícia clicant l'enllaç adjunt.

 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..