Saltar als continguts principals.

Els treballadors autònoms hauran de realitzar els seus tràmits per via electrònica

14/09/2018

Des de la Direcció Provincial de Tarragona de la Seguretat Social ens comuniquen que, d'acord amb l'entrada en vigor de la Orden ESS/214/2018, de 1 de marzo, por la que se modifica la Orden ESS/484/2013, de 26 de marzo, por la que se regula el Sistema de remisión electrónica de datos en el ámbito de la Seguridad Social, a partir del dia 1 d'octubre de 2018 els treballadors autònoms hauran d'incorporar-se al sistema RED de la Seguretat Social.

Bàsicament la norma regula dues novetats per als treballadors per compte propi: la necessitat de l'ús de mitjans electrònics per gestionar tots els tràmits relacionats amb l'afiliació, la cotització i la recaptació, i l'obligatorietat que les notificacions dels actes administratius de la TGSS es consultin i signin telemàticament.

Es ressalta la importància que abans de l'entrada en vigor d'aquestes modificacions tots els treballadors autònoms tinguin informats en el Fitxer General d'Afiliació les dades del seu correu electrònic i del seu telèfon mòbil, ja que es convertiran en eines imprescindibles. En el cas del correu electrònic per rebre avisos de notificacions, i en el cas del telèfon mòbil per consultar la clau reforçada d'un ús sol només remesa en gestionar certs tràmits, entre altres utilitats.

Disposeu de tota la informació a la plana web de la Seguretat Social.

 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..