Saltar als continguts principals.

L'ICAT impulsarà un Pla d'Igualtat per millorar la situació de la dona en l'àmbit de la Justícia

12/03/2018

El passat dia 8 de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona, la Comissió de Conciliació, Polítiques per la Igualtat i d'Atenció al Col·legiat va fer balanç de la situació de la dona al sector professional de la Justícia, un àmbit en el que es registren encara importants desigualtats de gènere, especialment pel que fa als càrrecs de més rellevància pública.

Les presidentes de la Comissió de Conciliació, Fina Méndez i Jennifer Macía, van presentar dades que il·lustren aquests desequilibris. Dins de l'àmbit judicial el 62% dels magistrats de les audiències provincials són homes i només un 38% dones, una mitjana similar a la dels tribunals superiors de justícia i a l’Audiència Nacional, però que es queda molt curta respecte a la del Tribunal Suprem, on el 86% són homes davant del 14% de dones. Pròpiament i dins de l'àmbit dels col·legis d'advocats, a les juntes de govern dels 14 col·legis de Catalunya  les dones ja representen un 46% i els homes el 54%, però la proporció es desequilibra pel que fa als llocs de més representativitat: només 2 dones entre els 14 degans, el mateix percentatge entre els tresorers, 5 entre els vicedegans i 6 dones entre els 14 secretaris.

En l’àmbit de l'ICAT, el 54% de les persones col·legiades són homes i el 46% dones, un percentatge similar al de la composició de la Junta de Govern, en la que hi ha 7 homes i 8 dones. El percentatge de dones s’incrementa entre el col·lectiu d’advocats joves (fins als 5 anys d’exercici professional), en el que el 61% d’exercents són dones, per un 39% d’homes.

Amb l'objectiu d'avançar en la millora de les condicions d'igualtat dins del nostre àmbit professional, l'ICAT està treballant per impulsar un Pla d'Igualtat. El primer pas serà el canvi de nom de la institució de Col·legi d'Advocats de Tarragona a Col·legi de l'Advocacia de Tarragona.

Podeu consultar la nota de premsa a través d'aquest enllaç.

 

 

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..