Saltar als continguts principals.

Jornada: La justiciabilitat dels crims contra la humanitat. Què se n'ha fet de la Memòria Històrica?

20/06/2019 08:30

Organitza:

Consell de l'Advocacia Catalana

Presentació:

El dia 20 de junyt de 2019 tindrà lloc a la seu Col·legial de l'Advocacia de Tarragona la Jornada sobre la justiciabilitat dels crims contra la humanitat. Què se n'ha fet de la Memòria Històrica?

Aquesta jornada va dirigida a l'advocacia i a la societat en general. S'emmarca en el debat social existent al voltant de la recuperació de la memòria històrica i vol debatre jurídicament sobre els reptes que planteja el passat més recent de la nostra societat. 

Programa:

08:30 - 09:00h: Acreditacions.

09:00 - 09:30h: Inauguració per part de les autoritats.

09:30 - 10:30h: El marc legal nacional i internacional de la memòria històrica.

Ponents: José Antonio Martín Pallín, Magistrat emèrit del Tribunal Suprem i comissionat de la Comissió Internacional de Juristes (Ginebra). Moderat per Carles Perdiguero, President de la Comissió de Drets Humans de l'ICAT.

10:30 - 11:30h: Necessitat de la memòria històrica.               

PonentsSantiago J. Castellà Surribas, Professor titular de dret internacional públic i relacions internacionals de la URV, expert en protecció internacional dels drets humans i Josep Cruanyes i Tor, Advocat, historiador, fundador i coordinador de la Comissió de la Dignitat. Moderat per Clàudia Pujol, Directora de la revista Sàpiens.

11:30 - 12:00h: Pausa cafè.

12:00 - 13:30h: Delictes de lesa humanitat i vies de justiciabilitat.         

Ponents: Begoña Lalana Alonso, Advocada especialista en dret penal i drets humans, membre del grup de lletrats i lletrades de l'acusació particular pels crims del franquisme i Edinson Cuéllar Oliveros, advocat i representant judicial de les víctimes del conflicte armat colombià per greus violacions als Drets Humans. Moderat per Joan Tamayo, Membre de la Comissió de Drets Humans de l'ICA Terrassa.

14:00 - 16:00: Dinar inclòs al preu de la inscripció. Restaurant de l'Hotel SB Ciutat de Tarragona.

16:00 - 17:00h: Justiciabilitat en l'àmbit municipal.                       

Ponents: Anaïs Franquesa Griso, Advocada especialitzada en dret penal. Representant de la Diputació Floral de Guipúscoa en les dues querelles que es presentaran per desaparicions forçades durant la Guerra Civil; Guillermo Noguera Soler, Membre cofundador d'El Rogle Cooperativa Valenciana. Presentació a València d'una querella criminal contra la Brigada Político-Social franquista; Jordi Sánchez Cervelló, Degà de la Facultat de Lletres de la URV. Moderat per Raul García Barroso, President de la Comissió de Drets Humans de l'ICA Sabadell.

17:00 - 18:00h: Propostes i mancances de la Llei de memòria històrica 52/2007.                                                                                         

Ponents:Jordi Palou-Loverdos, Advocat, mediador, va ser director del Memorial Democràtic i exerceix la representació legal de les víctimes catalanes, espanyoles, ruandeses i congoleses dels conflictes a Rwanda i la República Democràtica del Congo; Elisenda Calvet Martínez, Professora de dret internacional públic i coordinadora de la Clínica de Lluita contra la Impunitat de la UB i membre de la Comissió de Memòria Històrica de l'ICAB. Moderat per Ramon Setó, Membre de la Junta de Govern de l'ICAT.

18:00 - 18:30h: Conclusions i cloenda.

Inscipcions:

Inscriu-te a la Jornada sobre la justiciabilitat dels crims contra la humanitat.

Podeu sol·licitar certificat d'inscripció enviant un correu previ a cdh@cicac.cat. Es lliurarà un certificat d'assistència.

Per a més informació cliqueu al següent enllaç.

 

 

Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..